Koronatiedote Kouvolan liikunta- ja urheilutoimijoille 27.5.2021.

27.5.2021

HUOM, tänään torstaina 27.5 2021 on saapunut viimeisin tiedote koskien korona tilannetta Kymenlaaksossa.

 

Koronatiedote Kouvolan liikunta- ja urheilutoimijoille 27.5.2021

Koronatilanne on kääntynyt taas Kymenlaaksossa hiukan laskuun. Olemme edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta viimeisen viikon ajan tartuntojen määrä on ollut hiukan laskeva. Viimeisen kahden viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu 80 uutta koronavirustartuntaa, joista noin puolet Kotkassa ja puolet Kouvolassa. Muissa Kymenlaakson kunnissa on todettu yksittäisiä tartuntoja.

Valtakunnallisesti alueiden väliset erot tartuntojen määrissä ovat nyt tosi isot. Matkustamista sellaisille alueille joissa koronatilanne on paha kannattaa välttää kokonaan. Keski-Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä on todettu Intian varianttia, joka on näyttäisi olevan hyvin ärhäkkää tarttumaan ihmisestä toiseen. Myös Päijät-Hämeessä tilanne on edelleen hankala. Eri alueiden ilmaantuvuuslukuja voi seurata THLn koronakartassa ja tätä karttaa kannattaa vilkuilla reissuja suunnitellessa ja niille lähdettäessä: https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

Kouvolassa voimassa olevat rajoitukset ja ohjeet löytyvät täältä: www.kouvola.fi/koronavirus

AVIn kokoontumisrajoitus 20 henkilöä voimassa nykyisellä päätöksellä 15.6. asti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksen siitä, että 15.6. asti Kymenlaaksossa on kokoontumisrajoitus 20 henkilöä yleisötilaisuuksiin sekä sisällä että ulkona. Hallitus on päivittämässä hybridistrategiaansa, mutta hallitus tai sosiaali- ja terveysministeriö ei voi tehdä muutoksia alueen kokoontumisrajoituksiin. Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusten muutos edellyttää siis aluehallintovirastolta uutta päätöstä. Kunnes uusi päätös AVIsta tulee, on tämä nykyinen 20 henkilön kokoontumisrajoitus voimassa.

Tiedotamme kokoontumisrajoitusten muutoksista kaupungin kanavissa ja koronavirus-nettisivuilla heti kun tieto meille aluehallintovirastosta tulee.

Terveisin, Johanna

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén