Koronatiedote Kouvolan liikunta- ja urheilutoimijoille 3.6.2021.

3.6.2021

HUOM!

Maanantaista 7.6. lähtien kaikki, aikuiset ja juniorit, pääsee pelaamaan!

Koronatiedote Kouvolan liikunta- ja urheilutoimijoille 3.6.2021

Koronatilanne Kymenlaaksossa on parempaan päin. Olemme edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta jos lasku jatkuu olemme ensi viikolla siirtymässä kohti perustasoa. Virusmuunnokset voivat kuitenkin edelleen muuttaa tilannetta nopeasti, joten tilanteen seurantaa jatketaan edelleen tarkasti.

Kouvolan kaupungin valmiusryhmä on 3.6. purkanut koronakoordinaatioryhmän suosituksesta harrastustoimintaan sekä peli-, kilpailu- ja ottelutoimintaan liittyvät rajoitteet. Myös aikuisten harrastustoiminta ja pelit/ottelut sisätiloissa on siis sallittu maanantaista 7.6. alkaen. Lasten ja nuorten tai aikuisten harrastustoimintaan ei siis kohdistu enää rajoituksia ensi maanantaista alkaen.

Peleissä, otteluissa ja kilpailuissa tulee noudattaa yleisön osalta aluehallintoviraston määräyksiä yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksista. Aluehallintovirasto on antamassa vielä tällä viikolla uuden päätöksen yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksista Kymenlaaksoon. Tämän hetken päätöksen mukaan yleisötilaisuuksissa sisällä ja ulkona on 20 henkilön raja, mutta tähän odotetaan helpotuksia. Tiedotamme päätöksestä heti kaupungin kaikissa kanavissa kun se AVIsta tulee.

Ärhäkästi leviävät virusmuunnokset ovat edelleen meillä uhkana ja voivat muuttaa alueen tilanteen nopeasti (esim. Intian muunnos). Suosittelen edelleen seuraavia käytäntöjä urheilu- ja liikuntatoimintaan:

  • Edelleen harrastuksiin saa tulla vain ehdottoman terveenä. Jos on vähänkään oireita, tulee jäädä kotiin ja mennä koronatestiin. Tästä kannattaa muistuttaa osallistujia jatkossakin.
  • Maskeja kannattaa kaikkien 12 vuotta täyttäneiden edelleen käyttää sisätiloissa aina kun se on mahdollista (pukuhuoneet, yleiset tilat, henkilöt jotka eivät osallistu itse urheilusuorituksiin). Ulkona kannattaa pitää reilu turvaväli muihin aina kun mahdollista. Ulkona maskeja kannattaa käyttää, mikäli turvavälin pitäminen ei onnistu (pois lukien urheilusuoritusten aikana).
  • Käsien pesu tai desinfiointi ennen ja jälkeen harjoituksen on hyvä tapa pienentää tartuntariskiä.
  • Huoltajat voivat tulla seuraamaan harjoituksia. Huoltajille suositellaan maskin käyttöä erityisesti sisätiloissa.
  • Matkaillessa muihin maakuntiin kannattaa olla edelleen tarkkana. Muiden maakuntien tilannetta voi seurata THLn koronakartasta: https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26.  Jos jollain alueella koronatilanne kääntyy huonoksi, matkustamista sinne kannattaa välttää kokonaan.
  • Lasten ja nuorten leiritoimintaa järjestävien kannattaa vilkaista tämä THLn ohje: https://minedu.fi/documents/1410845/22330894/OKM+THL+Ohje+lasten+ja+nuorten+leiritoiminnasta.pdf/8c63010a-2dc3-0ce9-8e96-6e89f0d29a05/OKM+THL+Ohje+lasten+ja+nuorten+leiritoiminnasta.pdf

Viikoittaiset turvallisuuspäällikön koronatiedotteet jäävät nyt kesätauolle. Suuri kiitos kaikille teille yhteistyöstä ja vastuullisesta toiminnasta kevään aikana.

Tiedotamme edelleen koronatilanteesta kaikissa kaupungin kanavissa. Voimassa olevat rajoitukset Kouvolassa löytyvät kesälläkin täältä: www.kouvola.fi/koronavirus

Jos koronatilanne muuttuu merkittävästi, laitamme myös suoraan teille viestiä asiasta.

Oikein hyvää ja liikunnallista kesää kaikille!

Terveisin, Johanna

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén