Koronatiedote liikunta- ja urheilutoimijoille 5.8.2021

5.8.2021

Koronatiedote liikunta- ja urheilutoimijoille 5.8.2021

Koronaohjeet syksyn aloitukseen

Tervehdys kaikille ja hyvää syksyn alkua.

Deltamuunnos aiheuttaa vielä toistaiseksi riskiä Suomessa, mutta odotamme tilanteen rauhoittuvan syksyn mittaan kun toisen rokotuksen saaneiden määrä kasvaa Suomessa. Koronatartuntojen määrä on tällä hetkellä suuri, mutta lievästi sairastuneiden määrä kasvaa koko ajan rokotuskattavuuden lisääntyessä. Turvallisuustoimia kannattaa tällä hetkellä korkeista tartuntamääristä johtuen noudattaa kuitenkin vielä huolellisesti. Koulut aloittavat lukukauden lähiopetuksessa ja toivomme, että voisimme välttyä tartuntaketjuista kouluissa jotta etäopetukseen ei tarvitsisi siirtyä.

Näillä nyt voimassa olevilla ohjeilla jatketaan toistaiseksi Kouvolassa:

Harrastuksissa ei ole osallistujamäärän rajoituksia. Harjoituksissa suositellaan lähikontaktin välttämistä. Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen erittäin vahvasti sisätiloissa kaikille 12 vuotta täyttäneille aina kun liikuntasuoritus ei sen käyttöä estä (esimerkiksi valmentaessa ja pukuhuoneissa sekä käytävillä liikuttaessa). Myös ulkona maskin käyttöä suositellaan, mikäli ei voi pitää reilua turvaväliä (vähintään kaksi metriä toisiin ihmisiin).

Käsihygieniasta kannattaa pitää edelleen korostetusti huolta ja harjoituksiin saa osallistua vaan täysin terveenä. Jos on koronavirukseen liittyviä oireita, tulee hakeutua heti testiin.

Tapahtumien järjestämiseen liittyvät ohjeet löytyvät kaupungin nettisivuilta: www.kouvola.fi/koronavirus. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Kymenlaakson alueelle yleisötilaisuuksia koskevia uusia rajoituksia. Aluehallintovirasto on tiedottanut, että päätökset uusista rajoituksista annetaan perjantaina 6.8. iltapäivällä. Uudet rajoitukset astuvat voimaan lauantaina 14.8. Päätösten sisällöstä tiedotetaan myös kaupungin kanavissa niiden varmistuttua.

Laitamme tiedotetta tulemaan mikäli nämä ohjeet muuttuvat.

Hyvää syksyn alkua kaikille!

Terveisin,
Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén