Tiedote liikunta- ja urheilutoimijoille 14.1.2022.

14.1.2022

HUOM! Tiedote liikunta- ja urheilutoimijoille 14/01/2022 - 12:16

Tiedote liikunta- ja urheilutoimijoille

Ryhmäharrastustoiminta

Lasten ja nuorten (2003 syntyneet ja sitä nuoremmat) harrastustoiminnassa suositellaan, että harrastuksissa kiinnitetään erityistä huomiota koronaturvallisuuteen eli suositaan harjoituksia, joissa ei synny fyysistä kontaktia ja huolehditaan turvaväleistä. Suosituksena on, että harrastusryhmät harjoittelevat erillään muista ryhmistä omissa kuplissaan (10 hlö), jotta kontaktit muihin lapsiin ja ohjaajiin pystytään minimoimaan. Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnassa suositellaan siirtymään mahdollisimman paljon ulkotiloihin.
Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Aluehallintoviraston päätöksen mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä on kielletty. Määräys on voimassa ajalla 13.1.2022-31.1.2022.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty, samoin aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisällä ja ulkona pois lukien ammattiurheilu.

Ammattiurheilulla tarkoitetaan sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa urheilutoimintaa sekä A-maajoukkuetoimintaa silloin, kun sitä harjoitetaan ilman yleisön läsnäoloa. Olympiakomitean tulkinnan mukaan ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat. Ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta ja harjoittelu aikuisten tai nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin (EM- tai MM-kisat tai seuraavat kesä- tai talviolympialaiset).

•       Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntapalveluihin, liikunta(at)kouvola.fi
•       Aikuisten harrastevuorot perutaan automaattisesti ja vuoroista ei peritä maksuja

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto tekee tartuntatautilain 58g mahdollisesta käyttöönotosta päätöksiä alkuviikkoon mennessä.

Liikuntapalvelut